Isı arttıkça zehirlenme arttı! Gıda zehirlenmesine dikkat edin! Bazı bakteriler ölümcül zehirlenme tehlikesi altındadır!

Gıda yoluyla insan organizmalarına taşınan bakteriler, virüsler, parazitler, toksinler ve kimyasallar gıda zehirlenmesine neden olabilir. Sıcaklıklardaki artışın etkisi ile yaz aylarında gözlenen besin vakaları önemli ölçüde artmaktadır. Dört tip bakteriye neden olan gıda zehirlenmesi diyetian Ceren Demir.
Bunlardan ilki bakterilerin en yaygın “stafilokok”. Bu et, süt, süt ürünleri -caseari ve eksprese edilen demir salatalarda, bakteriyel besin maddelerinde meydana gelen ve zehirlenme semptomlarının başlamasından iki veya üç saat sonra ortaya çıkan iyi yıkanmış malzemeler ve vücuttaki kusma reaksiyonundan sonra iyi yıkanmış malzemeler.
Bakteriler ölümcül zehirlenmeye neden olabilir
Başka bir tür “shigella” bakterilerinin neden olduğu et, süt ve salata, en yaygın gıda zehirlenmesi türüdür, bu bakteriler bir veya iki gün oluşumun semptomlarından kaynaklandı. Diyetian Ceren Demir, “Bu mide bulantısı, kusma, ateş, kramplar, karın ağrısı ve dışkıdaki karın semptomları ve kan semptomları” dedi.
Daha ciddi ve ölümcül besinlerle zehirlenmeye neden olan bakterilerden biri “Clostridium Botolinum” dir. Bu bakteriler konserve yiyecek, et, sebze ve meyvede bulunabilir. Diyetisyen Ceren Demir, “Bu bakteri felç olabilir, nefes almayı önleyebilir ve ölüme neden olabilir” dedi.
Et tüketiminde ne düşünülmeli
Her şeyden önce, fiyat, bilinmeyen, bilinmeyen ve bilinmeyen gibi aynı zamanda nasıl ve nerede geldiği bilinmemektedir ve tezgahlarda açıkça satılan ürünlerin diyetisyen Ceren Demir satın alınması gerekmez, et tüketen insanların standartlara göre et alması gerektiğini söyledi. Demir, güvenilir markaların paketlenmiş ürünlerinin de satın alınabileceğini söyledi, “Paketin paketlenmiş ürünler satın aldığında hasar görmediğinden emin olun. Etiket alışkanlığını okuduğunuzdan emin olun. Üzerinde yazılmış son üretim ve tüketim tarihlerini kontrol edin. Hayvanlardan geçebilecek hastalıklar nedeniyle çiğ süt tüketmeyin” dedi.
“Pişmiş yiyecekler ve çiğ yiyeceklerle temastan kaçının”
Diyetisyen Ceren Demir, buzdolabı veya dondurucudaki besin maddelerinin bozulmasını önlemek için en pratik yöntemin, pişmiş besinlerin iki saat içinde soğutulması gerektiğini söyledi. Buzdolabında ve yiyecekleri çıkarmak için tüketilecek şekilde, yiyeceklerin yetmiş derecede ısıtılması gerektiğini, aynı yemeğin tekrar tekrar ısıtılmaması gerektiğini söyledi.
Demir “, dondurucudan besinlerin çözülmesinden sonra dondurucuda bir daha bildirilmedi. Pişmiş gıdalar ve çiğ gıdalardan temas etmekten kaçının. Kişisel hijyeninize dikkat edin. Yiyecek hazırlayan insanların elleri, besinlerle besleyici zehirlenmeyi sabunla önlemek için kesinlikle önemlidir. Bayrakları kullanmalıdırlar,” dedi.
Sebze ve meyve hazırlarken marangozluk tahtası ve ayrı bıçaklar kullanılmalıdır
Özellikle, insanlar çiğ et, yumurta veya kümes hayvanları hayvanları gibi yiyecekleri hazırladıktan sonra ellerini dikkatlice yıkamalıdır.
Sebze ve meyve derinlemesine yıkandıktan sonra tüketilmelidir
Demir devam ediyor: “Tamamen yıkandıktan sonra sebzeler ve meyve tüketilmelidir. Gıdaların iyi pişirildiğinden emin olun. Yeterli sürede pişirilmemiş yiyecekler sindirim sistemine zararlı bakterilerin taşınmasına yol açabilir. Diyarrhe ve kusma durumunda, sıvınızı, laktikelli, mineral suyunuzu dinlendirmeli ve artırmalısınız.”
(IHA)